Dankbaar voor hoogtepunten 2016

Deze tijd van het jaar vind ik uitermate geschikt om terug te blikken op de dingen waar je dankbaar voor bent. Dingen die dit jaar zijn gebeurt waar je dankbaar voor bent.

Na kerst met familie te hebben gevierd vieren we 2e of 3e kerstdag meestal met vrienden. Een goede vriendin gaf ons vorig jaar de opdracht om digitaal 5 foto’s mee te nemen van hoogtepunten van het afgelopen jaar. Zij nam een beamer mee naar de vrienden waar we gingen eten. En na het eten vertelde iedereen waarom dit zijn/haar 5 hoogtepunten van het jaar waren.

Aangezien ik  dit jaar met kerst in Spanje ben met de schoonfamilie deel ik mijn hoogtepunten hieronder. Ik heb ze ingedeeld naar mijn belangrijkste waarden. Deze waarden heb ik ontdekt door verschillende trainingen te volgen. Kijk op https://www.123test.nl/persoonlijke-waarden-test/ om jouw waarden te achterhalen.

1. Avontuur

Het jaar startte met een fantastische vakantie naar Chile. 5 dagen hiken door nationaal park Torres del Paine in Patagonie. Daarna genoten van de mooie meren in de buurt van Puerto Mont en de wijnstreek.

2. Gezondheid

Dit jaar werd ik me weer eens bewust van het feit dat gezondheid het allerbelangrijkste is. Bij mijn schoonvader werd darmkanker geconstateerd. Na een geslaagde operatie waar een stuk van zijn darm werd verwijderd volgde een half jaar van chemo. Ik heb vol bewondering gekeken naar hoe mijn schoonouders zich hier door heen sloegen. Met heel veel liefde en steun voor elkaar.

3. Groei

Een ding waar ik enorm trots op ben is dat ik dit jaar ontzettend veel heb geleerd. Ik heb de vervolgopleiding voor mindfulness trainer gedaan. Ik heb een interim klus gedaan waar ik veel van geleerd heb. En ik heb een mindfulness training bij Binck Bank gegeven. Allemaal nieuwe dingen die uit mijn comfort zone lagen en waar ik veel van heb geleerd.

4. Relaties

Ik ben heel erg dankbaar voor mijn vrienden. Het afgelopen jaar is best wel een emotionele roller coaster geweest. Met veel onzekerheden en twijfels. En dan was het zo fijn om terecht te kunnen bij vrienden. Om mijn verhaal kwijt te kunnen, om samen film te kijken, om samen te wandelen door het vondelpark, om samen naar het strand te gaan enzovoorts.

Dankzij vrienden kwamen er ook zakelijk allerlei dingen van de grond. De interim klus kreeg ik dankzij goede vriendin Alexandra. Door deze opdracht kreeg ik weer meer zelfvertrouwen en kwamen er weer andere dingen op mijn pad.

5. Genieten

Ik heb zo veel mogelijk genoten van de vrije tijd die ik had afgelopen jaar. Genieten van vakantie’s naar Chile, Barcelona, Portugal en Turkije. Genieten van heerlijke etentjes met mijn man in mooie restaurants (samhout, beluga, bord’ eau). Genieten van feestjes met vrienden. Genieten van wandelingen in het bos, …. GENIETEN.

Waar ben jij dankbaar voor? Wat zijn jouw hoogtepunten van 2016?

Onderzoek heeft aangetoond dat dankbaarheid bijdraagt aan geluk. Het opschrijven van jouw hoogtepunten van 2016 helpt je hierbij. Deel ze in de comments onderaan het bericht via deze link: http://suenjatrainingen.nl/dankbaarheid/