Mindfulness bij bedrijven: inspiratiesessies bij Idexx

Afgelopen maand heb ik 2 inspiratiesessies bij Idexx gegeven. Idexx Laboratories is een internationaal bedrijf dat producten en diensten ontwikkelt voor de veterinaire markt. Idexx had me gevraagd om inspiratiesessies te geven tijdens hun Wellness week. Tijdens deze Wellness week worden allerlei activiteiten georganiseerd wat past bij het thema Wellness. En daar hoort mindfulness uiteraard ook bij. De eerste sessie was voor 18 medewerkers van verschillende afdelingen van het bedrijf. Ik heb uitleg gegeven over wat mindfulness is en wat het doet. Vervolgens hebben we een paar oefeningen gedaan om te ervaren hoe moeilijk het is om mindful te zijn. Hoe lastig het is om focus te houden.

De meesten gaven aan dat ze dat ze zich hadden opgegeven voor de sessie omdat ze graag willen leren hoe ze meer kunnen om gaan met stress. Met name de stress die ontstaat als je meerdere ballen in de lucht moet houden, zoals familie, werk, vrienden, gezondheid.

De tweede sessie was voor 20 managers. Ook hier heb ik kort uitgelegd wat mindfulness is en doet. Maar hebben we met name ook oefeningen gedaan.

De managers gaven aan dat ze zich hadden opgegeven omdat ze willen leren hoe ze zelf met stress om kunnen gaan. Anderen zeiden dat ze waren gekomen omdat medewerkers uit hun team zo enthousiast waren over hun sessie. En een ander gaf aan dat hij zich had opgegeven omdat hij wilde zien of de andere managers open zouden staan voor deze sessie. Hij was zelf al ervaren met mediteren en wist de voordelen ervan en hoopt ook dat het bedrijf er mee verder gaat.

Beide groepen waren erg enthousiast over de sessies en zijn ook enthousiast om een mindfulness training in de toekomst te gaan volgen.

Heeft jouw bedrijf ook interesse in een inspiratiesessie op werk?

Neem dan contact met me op.

http://suenjatrainingen.nl/contact/