Een mooi artikel in de Harvard Business Review over hoe mindfulness je een betere leider maakt.

Zo heb ik het ook zelf ervaren. Toen ik manager was rende ik van hot naar her. Als iemand uit mijn team iets aan me vroeg kwam dat eigenlijk niet uit, want ik zat in gedachten bij die presentatie van dadelijk. Ook nam ik te weinig tijd om een visie en een strategie voor mijn team en de afdeling te bepalen. Ik was alleen maar bezig met brandjes blussen.

Tot dat ik een mindfulness training ging doen. Ik realiseerde me daarna dat ik echt in dit moment moet est zijn. Mijn team merkte het verschil. Als ik op de afdeling was, was ik er ook echt. Ik had tijd voor ze, maakte een praatje met ze, luisterde. En als ik een presentatie moest voorbereiden ging ik ergens anders zitten.

Mindfulness heeft mij geleerd 1 ding tegelijkertijd te doen, meer in het moment te zijn, en door meer rust werd ik weer creatiever. Ik had weer visie en richting.

https://hbr.org/2012/10/mindfulness-helps-you-become-a-better-leader